De schoon schip methode

De Schoonschip-methode is ontwikkeld voor ex-partners en gezinnen die door de jaren heen allerlei geluksmomenten maar ook obstakels ervaren.
Het in verbinding blijven na een scheiding is een uitdaging op praktisch en emotioneel vlak.

Afspraken zijn gemaakt en hoe komen deze in de praktijk nu tot stand. Hoe is de relatie samen nu ieder zijn/haar eigen pad bewandeld. De dynamiek in een gezin veranderd en hoe vormen jullie nu samen een gezin?

De Schoonschip-methode richt zich op de verbinding na de scheiding.
We maken met jullie schoon schip en creëren op deze manier een positieve en duurzame relatie tussen jullie als ouders, ex-partners of jullie als gezin.

Hoe werkt de Schoonschip-methode?

Deel 1

Er volgt een individueel gesprek met ieder gezinslid. Tijdens dit gesprek gaan we in op wat er speelt.  We maken gevoelens en gedachtes bespreekbaar waarbij we ook doorvragen op onuitgesproken of onbewuste gevoelens en gedachten. We brengen deze gedachten en gevoelens in kaart waarbij we onderzoeken naar wat er stagneert in de band tussen betrokkenen en welke behoeftes er zijn in de relatie. Zijn er patronen te herkennen en wat is er voor jou nodig om de relatie te versterken en verbeteren?

Deel 2

Na deze individuele gesprekken gaan wij jullie situatie intern bespreken in ons multidisciplinair team waarbij onze supervisor aanwezig is. Zo krijgen wij een goed beeld van jullie situatie en brengen de overeenkomstige en verschillende issues, gedachtes en gevoelens in kaart om zo tot de kern te komen.

Deel 3

Hierna volgt er een gezamenlijk gesprek met alle betrokkenen. Tijdens dit gesprek bespreken we ieders knel -en pijnpunten en delen jullie elkaars behoeftes in de relatie. Om van daaruit te kijken wat jullie van elkaar nodig hebben, wat vraag dit van één ieder en hoe is dit te realiseren. Tevens krijgen jullie handvaten toegereikt om de gewenste situatie vorm te geven en in stand te houden.
Van dit laatste gesprek zal een verslag gemaakt worden welke met jullie gedeeld wordt als naslagwerk.