Saskia

Ik ben Saskia, midden veertig, gescheiden, ouder, hertrouwd, stiefouder. Meer dan 10 jaar geleden maakte ik zelf een scheiding door. Mijn drie kinderen waren toen nog erg jong. Ik ben na mijn scheiding mijn huidige partner tegengekomen. Hij had twee kinderen en samen kregen wij nog een kindje. Samen hebben mijn man en ik een scheidingspraktijk.

Graag had ik toen tijdens mijn eigen scheiding geweten wat ik de afgelopen jaren heb geleerd in zo wel de scheidingspraktijk als in de na-scheidingspraktijk. Ik ben erin getraind om door te vragen, geen oordeel te hebben en ben indien gewenst goed in het bedenken van meerdere oplossingen. Ik weet hoe verschrikkelijk verdrietig het is als je geen goed contact hebt met je ex-partner, hoe verdrietig en machteloos dat kan voelen. Door contact met ons op te nemen maak jij de eerste stap naar een nieuwe toekomst. Voel je daarom welkom!

Maike

Ik ben Maike, veertig jaar, getrouwd, moeder van 3 kinderen en zelf kind van gescheiden ouders. Als scheidingspedagoog en mediator ondersteun ik kinderen en ouders in het verwerken van de scheiding en het maken van een nieuw begin.

Als kind van gescheiden ouders weet ik wat de impact is van een scheiding. Dat de vanzelfsprekendheid van een thuis weg is en er een nieuwe situatie ontstaat met 2 thuizen.  Door mijn werk als scheidingspedagoog zie ik het onmachtige gevoel als ouders zich zorgen maken over hun kind. Want zelf ben je de hoofdrolspeler in de scheiding.

Kinderen zijn gebaat bij gelukkige ouders. Ouders die op een respectvolle manier met elkaar kunnen communiceren, die afspraken nakomen en de andere ouder als gelijke zien. Als dit niet goed gaat zie je de struggles bij kinderen toenemen.Door de vragen die ik je stel en de pedagogische adviezen die ik je geef komen ouders tot passende, goed naleefbare afspraken en omgang.Dit alles met oog voor de kinderen.

Wie zijn wij

Wij leerde elkaar kennen op de opleiding “ de kinderen scheiden mee”.  Onze klik was er direct. Maike deed jarenlang alle kindgesprekken voor de Ex-scheidings praktijk van Saskia. Steeds vaker vroegen ouders ons om raad. Maike als scheidingspedagoog en Saskia als scheidingsspecialist. Zo hebben wij onze unieke specialisme bij elkaar weten te brengen.

De praktijk werd direct een succes door deze krachtige samenwerking. Ouders geven ons terug dat ze opgelucht zijn dat ze aan dezelfde tafel vragen kunnen stellen over de berekening, fiscaal advies als wel over opvoedingsissues en aanpassingen in ouderschapsplan.

Wij zijn dan ook zeer trots op wat wij samen met veel passie in korte tijd hebben weten te realiseren.

Wil jij nu ook ( eindelijk) dat geschil met je ex partner oplossen. Stuur ons dan een berichtje of mail ons zodat we snel een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek kunnen inplannen.